jaakkoselin Ajatuksia ja puheenvuoroja politiikasta sekä Jyväskylästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Perussuomalaisten puoluekokous

Soini yritti vallata puolueen takaisin

Perussuomalaisten puoluekokouksesta on kulunut kuukausi. Selkeästi Jussi Halla-aholle hävinnyt kilpakumppani Sampo Terho totesi kokouksen päätteeksi, että ”nyt yhdessä eteenpäin”. Toisin kävi.

Puheenjohtajuuden jättävän Timo Soinin tavoitteena ei ollut perustaa uutta eduskuntaryhmää ja uutta puoluetta.  Soinin ennen puoluekokousta tekemä sotasuunnitelma oli huomattavasti härskimpi: vallata puolue ja täysin sääntöjen mukaisesti.

Jäähyväiset Perussuomalaiselle puolueelle

Tästä tulee pitkä kirjoitus.

En olisi uskonut, en kuunaan päivänä, että tämä päättyisi näin. Liityin perussuomalaiseen puolueeseen 2005-2006 vuodenvaihteessa, kun puolue oli vain muutaman prosentin kannatuksen omaava pikkupuolue. Nyt minut siitä puolueen sääntöjen mukaisesti erotetaan, koska itse päätin erota puolueen eduskuntaryhmästä. So be it.

 

Mutta mennään ensin tapahtumiin Jyväskylässä:

 

Olen perussuomalainen puoluekokouksen jälkeenkin

Olen ollut Perussuomalaisten jäsen vuodesta 2006 ja osallistunut neljään puoluekokoukseen: Oulussa 2007, Seinäjoella 2009, Tampereella 2011 ja nyt Jyväskylässä 2017. Joensuuhun 2013 ja Turkuun 2015 en valitettavasti päässyt paikalle. Toiminta niin puolueessa kuin nuorisojärjestössäkin on antanut minulle todella paljon ja tutustuttanut minut lukemattomiin hienoihin ihmisiin.

Onko tässä todellinen syy hallituskriisiin? Nokkamieheksi ei tulekaan Halla-aho

Hallitus on kaatunut perussuomalaisten puheenjohtajan vaihduttua Timo Soinista Jussi Halla-ahoon. Halla-aho kommentoi aiemmin lyhyesti puheenjohtajan roolia tavalla, joka voi osaltaan olla merkittävä syy kriisiin.

Inside-infoa: Tiivi-Taavi hallitusta pukkaa?

Tulin Jyväskylästä juuri kotiin. Siellä odotti aika pinkka viestejä, soittoja ja yhteydenottoja. Asioita tuntevat ihmiset halusivat kertoa ja purkaa sydäntään.

Kuten kauniisti sanotaan, pikkulinnut lauloivat seuraavaa:

Hallankumous

Kuten kaikki tietävät, Perussuomalaiset valitsivat Jyväskylässä uuden puoluejohdon. Kyseessä ei ollut vallankumous eikä hallankumous, vaan Suomen demokraattisimmin valittu puoluejohto. Jokaisella jäsenellä on yksi ääni, jonka antaa. Jussi Halla-aho voitti vaalin ensimmäisellä kierroksella ja sai vahvan mandaatin puolueen johtajaksi.

Median byaaäh-reaktio ja kansanvalta

"Jotakin ehkä tietäisin,: olinhan siellä minäkin."

Näillä vänrikin sanoilla voisin hieman kommentoida Jyväskylän puoluekokousta, joka näyttää avanneen suomalaisen median ja politiikan lastenkamarin ovet.

Sanon tämän siksi, että lehtiä ja Hesaria lukiessa näyttää siltä, että olin ihan toisessa kokouksessa.

Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä

Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä.

Suomen kunnianarvoisen eduskunnan toiseksi suurimmaksi yltänyt puolue perussuomalaiset on juuri hetki sitten valinnut puheenjohtajakseen henkilön, joka on tuomittu sakkoihin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Sama henkilö on suhtautunut vuonna 2012 korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomioon vähätellen.

Kaikki tiet vievät Jyväskylään!

Legendaarista urheiluselostusta lainatakseni ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua tulevana viikonloppuna täällä Jyväskylässä.

Nukkuvien hollitupa

Tunnen suorastaan veitikkamaista innostusta siitä, että suomipolitiikan eräiden kellokkaiden edesottamukset ovat ajaneet meidät toteuttamaan performanssin nimeltään ”Nukkuvien hollitupa” Jyväskylän messuaukiolla lauantaina 10.6.2017 –

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä